maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vegaani välipalavinkki


Nyt kesällä olen innostunut kokeilemaan erilaisa vegaaneja välipaloja ja ruokia. Ero kasvissyöjän ja vegaanin välillä on se, että vegaani ei käytä mitään eläinkunnan tuotteita, ei esimerkiksi lainkaan maitotuotteita tai kananmunia. Täysin vegaaniksi en aio (ainakaan nyt vielä) muuttaa ruokavaliotani, mutta aina välillä on piristävää kokeilla myös erilaisia vegaaneja vaihtoehtoja. Tässä yksi suosikeistani tänä kesänä:


Kurkku-lehtikaalisalaatti. Tämä mehevä salaatti on oiva alkupala, lisuke tai piknik-eväs. Se käy tosi hyvin esimerkiksi riisikakun päälle. Sipaise kevyesti tahinia riisikakulle, laita salaattia päälle - herkullinen välipala on hetkessä valmis.
Meille uutena tuttavuutena tullut tahini tuo ihan oman vivahteensa salaattiin. Tahini on murskatuista seesaminsiemenistä tehtyä, hieman maapähkinävoin kaltaista tahnaa, jossa on vahva aromikas maku. Pitäisi vähän googlailla, mihin kaikkeen tahinia voisikaan hyödyntää, sillä pidin siitä paljon. 


Reseptin tähän raikkaaseen kurkku-lehtikaalisalaattiin löydät äitini blogista täältä.

4 kommenttia:

  1. Tahinia voi käyttää lähes mihin vain ! dippi- ja salaatinkastikkeisiin, leivontaan, hummukseen... Olen tovin lueskellut sun blogia, tykkään kovasti :--)

    http://syotavaksitarkoitettu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommenttista! :) Pitää kyllä nyt etsiä blogeista jotain hyviä tahinivinkkejä, sillä purkki on jäänyt odottelemaan käyttöään viime kerrasta ;D

      Poista
  2. Olen itse pohtinut muutaman vuoden ajan kasvissyöjäksi ryhtymistä, tai ainakin osittain. Kiitos paljon ihanasta välipalavinkistä, kokeiluun menee! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään! Pitää siis jatkossakin jakaa kanssanne reseptejä kasvisruokien suosikkeihini :)

      Poista