tiistai 1. heinäkuuta 2014

Täydellinen lounas


Moikka! Lomani on kulunut mukavissa merkeissä. Olimme siskoni kanssa mummolassa muutaman päivän, olen käynyt lenkkeilemässä, kirpputoreilla, leiponut ja kokkaillut aika paljon sekä vähän tehnyt käsitöitäkin. 
Huomenna on muuten mamman syntymäpäivä ja ajattelimme kehitellä jotain mukavaa sen kunniaksi, saa nähdä mitä keksitään ;)

Eilen teimme lounaaksi ihanaa salaattia oman kasvimaan antimista. Salaatin kasvattaminen itse ei ole ollenkaan vaikeaa, tarvitset vain salaatinsiemeniä sekä pienen penkin/ruukun pihaan tai parvekkeelle. Jos vain on mahdollisuus kasvattaa salaattia, se ehdottomasti kannattaa hyödyntää sen sijaan, että ostaisi koko kesän ajan salaattia kaupasta. Se tunne on yksiä niistä parhaista, kun voi hakea omalta pihalta salaattia suoraan lautaselle. Etenkin aurinkoisina viikkoina salaattia saa oikein urakalla syödä pois, koska se kasvaa niin vauhdikkaasti.


Päivän lounas sisälsi salaattia omalta kasvimaalta, vähän itse kasvatettuja yrttejä, ensimmäiset itsekasvatetut tomaatit, fetajuustoa, siemeniä, avokadoa sekä papuja. Salaatin kanssa söimme aivan älyttömän ihanaa vuokaleipää, jonka mamma teki. Täältä löydät gluteenittoman ja hiivattoman, välimerellisen vuokaleivän reseptin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan sitä, vaikket gluteenittomalla ruokavaliolla olisikaan :)

ps. Illemmalla palailen postauksen parissa, joka sisältää muun muassa kannanottoni nykyajan kertakäytökulttuuriin vaatteiden suhteen sekä vähän asiaa kankaiden materiaaleihin liittyen..

5 kommenttia:

  1. Kiitoksia♥ eikun vaan keittiöön siis ;D menen kurkistamaan blogisi! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen salaatti:) Muuten mitä papuja nuo ovat?:) Itse oon viime aikoina käyttänyt paljon kidneypapuja erilaisissa ruuissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvassa näkyvät vaaleat pavut ovat nimeltään ihan vaan valkoisia papuja :) Kidneypavut ovat kyllä tosi hyviä!

      Poista
  3. onpa hyvän näköistä!:) Edellisen postauksesi unisieppariohje inspiroi minua niin paljon että tein elämäni toisen unisiepparin (ohjeillasi onnistui huomattavasti paremmin kuin edellinen tekemäni;D )sieppari toi kivasti uutta yksityiskohtaa huoneeseeni ja nyt olenkin pohtinut mitä muuta kivaa tai miksei isoakin voisin itse yhtä helposti tehdä.. :) Siksi mietinkin voisitko tehdä joko huoneestasi postauksen (koska huoneesi on niistä kuvista joita blogissasi on näkynyt näyttänyt todella hienolta ja inspiroivalta) tai sitten jonkun erillisen postauksen johon keräisit kaikki itse tekemiäsi sisustusjuttuja tai sinua inspiroivia kuvia mitä netistä olet löytänyt?:) olen aika uusi lukija joten en tiedä oletko vastaavanlaisia postauksia jos joskus tehnyt..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeet olivat siis hyödyksi, se on tosi kiva kuulla! :)
      Huoneeni on muuttunut jonkin verran viimeisen vuoden aikana, ja vielä pari pikkujuttua puuttuu tämänhetkisestä sisustussuunnitelmasta. Tein joskus huonepostauksen, mutta se on nyt jo tosi tosi vanha, ja huone muuttunut paljon. Löydät ne postaukset, joita olen tähän saakka aiheesta tehnyt, tunnisteista kohdasta ''Sisustus''. Lisäksi äitini blogista (eilistapaistoa.blogspot.com) löytyy sisustusjuttuja muualtakin kodistamme, muun muassa siskojeni huoneista. Voin toki jatkossakin tehdä sellaisia pikku paloja/ideoita sisustuksesta :)

      Poista